Asztalfoglalás
Rendezvényszervezés
| Szerző: Sz. F.

Szalisznyó Tibor

A Séfek Séfe című műsor 2017. augusztus 28.-án került bemutatásra a TV2-n, ebben a megmérettetésben vett részt a Gólvonal Bisztró séfe, Szalisznyó Tibor is, ráadásul az előkelő ötödik helyen végzett! Készítettünk vele egy interjút, ismerjétek meg őt közelebbről!  

Interjú Szalisznyó Tiborral

Hogyan jött az, hogy jelentkezz a Séfek séfébe?  

A feleségem unszolására jelentkeztem a műsorba, ekkor egy konyhán dolgoztam, ahol eléggé állóvíz volt, úgy gondoltuk, hogy belefér az, hogy egy ilyen műsort bevállaljak. 

 

Milyen volt szerepelni a műsorban? Hogyan élted meg a versenyt? 

Mondanám, hogy nagyon érdekes volt, de én már voltam egy hasonló műsorban egy pár évvel ezelőtt, egy másik kereskedelmi csatornának a főzős műsorában, így nekem nem volt ez akkora újdonság. Ahogyan ment a verseny, egyre érdekesebbek lettek a feladatok, viszont egyre fárasztóbbá vált, egy kicsit kiégtem a végére. 

 

Csalódott voltál, hogy nem jutottál be a döntőbe? 

Persze, mivel elég sokáig eljutottam, így csalódott voltam, hogy a döntőig nem tudtam eljutni, de így alakult. 

 

Elégedett vagy az eredményeddel? 

Nem vagyok egyáltalán elégedett, mert sajnos nem tudtam megmutatni a műsorban azt, amit szerettem volna. 

 

Mit érzel, mit kaptál ettől a műsortól? 

Strammabb lettem, mióta vége a versenynek, sokkal körültekintőbben és átgondoltabban dolgozom a konyhán. Jó volt, hogy ezt az állóvizet felkavartuk az időre főzéssel, másrészt nagyon örülök, hogy megismerhettem olyan embereket, mint a séfek és a srácokat, akikkel a jövőben tudom tartani a kapcsolatot. Remélhetőleg egy jó szakmai generációvá tudunk kinőni. 

 

Kóstold meg a Tibi által készített ételeket a Gólvonal Bisztróban, asztalfoglalásért kattints ide!

 

Beszéljünk egy kicsit a kezdetekről is. Mikor lettél séf, hogyan jött neked, hogy ezt a pályát válaszd? 

Gyerekkorom óta érdekelt a konyha, viszont akkor inkább az evés szintjén. Mindig anyukám körül mozgolódtam a konyhában, viszont sohasem segítettem neki. Amikor a pályaválasztásra került a sor, nem fordult meg a fejemben az, hogy a főzéssel kellene foglalkoznom, annak ellenére, hogy a diákmunkáim zömét konyhákon töltöttem. Megszerettem ezt az életet, mégis inkább elmentem egyetemre, mert tovább szerettem volna tanulni, és a szüleim ösztönzése is benne volt ebben a döntésben. Az egyetemtől nem azt kaptam, mint amit vártam, folyamatosan munkát kerestem mellette, tudtam is vállalni munkákat, általában ezek mindig konyhán voltak. Megtanultam olyan szinten főzni, hogy már szakácsként tudtam jelentkezni bizonyos helyekre. Menet közben elvégeztem az egyetemet, viszont az államvizsga után sikerült eljutnom egy egész jó konyhára. 

 

 

Milyen helyeken dolgoztál eddig? 

Iskola mellett nem voltak komoly helyeim, inkább kifőzde jellegű, kórházi menza, svédasztalos éttermekben dolgoztam. A 2009-2010-es évek körül volt egy fordulópont az életemben, amikor eldöntöttem, hogy inkább a minőségi gasztronómia irányába szeretnék majd orientálódni. Ekkor fedeztem fel érdekes blogokat, cikkeket, és onnan inspirálódtam. Autodidakta módon tanultam meg főzni, sohasem jártam szakács iskolába. Ehhez jók voltak a gyengébb minőségű helyek, ahol addig dolgoztam, utána pedig próbáltam mindig olyan helyeken dolgozni, ahol a minőség az elsődleges, és mellette tudok is tanulni, építeni a saját egzisztenciámat. 

 

Mik a jövőbeli terveid? 

A távolabbi jövőbeli terveim közé tartozik, hogy egy vidéki éttermet nyissak, ennek egyelőre nagyon sok akadálya van. A pillanatnyi tervem az, hogy egy biztos pontja legyek egy nagyon profi csapatnak, ami egy nagyon jó színvonalat képes vinni. 

 

Hogyan kerültél a Gólvonal Bisztróba? Hogy érzed magad itt? 

Nyáron alakult úgy, hogy megszűnt az addigi munkahelyem, így felhívtam az itteni cateringes séfet, Gyökeres Gábort, akit egy kedves cimborám ajánlott. Pár napon belül már itt tudtam dolgozni. Nagyon jó a brigád, ami miatt szeretem ezt csinálni, az a kollégák. Sok olyan szituációval találkozok napi szinten, ami miatt érdemes itt lennem, illetve az, hogy egy jó hangulatú csapatban dolgozhatsz a munkaidőd alatt, az megfizethetetlen. 

 

Milyen ételeket szeretsz leginkább készíteni? 

Nem szoktam magam határok közé szorítani az ételkészítés kapcsán, inkább a saját ízlésemnek megfelelően vegyes ételeket készítek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ha elkészítek egy magyar ételt, viszek bele például ázsiai elemeket, szeretek kísérletezni. 

 

Az Újpest elleni rangadóra Tibi különleges menüvel készül, ezt ide kattintva tekinthetitek meg!

 
Szeretnétek egészséges ételeket fogyasztani a bisztróban?


LEGFRISSEBB HÍREK

Esküvő utáni ebédhelyszín: Gólvonal bisztró

Gyorsan nagy divat lett, hogy esküvő után ebédet tart és nem lagzit az ifjú pár. Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy hol lehet olyan eseményt tartani. Mi most megmutatjuk!

Tippek a tökéletes céges karácsonyi rendezvényhez!

Hamarosan elérkezik a várva várt karácsonyi időszak, ez a cégek életében is nagyon fontos, hiszen ilyenkor általában céges rendezvényeket tartunk. Most megnézzük, mi szükséges a tökéletes karácsonyi rendezvényhez! 

Gólvonal Bisztró házassági évforduló

A házassági évforduló egy csodás nap, melyet illik megünnepelni. Mindegy hogy az első, vagy a 35-ik, mi tudunk egy méltó módot az ünneplére! 

További hírek >
New York Café TripAdvisor