Asztalfoglalás
Rendezvényszervezés
| Szerző: Sz.F.

Protokollszabályok a tökéletes üzleti ebédhez

Manapság egyre elterjedtebbek az üzleti ebédek, melyek alkalmasak arra, hogy olyan partnerrel, vagy olyan témáról tárgyaljunk, amely nem tartozik sem a munkatársakra, sem a környezetünkben élőkre. A megfelelő üzleti ebéd alkalmat nyit új ötletek átbeszélésére, illetve új, vagy meglévő kapcsolatok ápolására. Van azonban pár szabály, amit érdemes betartanunk, ezeket vesszük most sorra! 

Protokollszabályok a tökéletes üzleti ebédhez

Üzleti ebéd – Kinek ajánlott?

 

Cégvezetőként, illetve menedzserként szinte munkaköri leírás a találkozók kötetlenebb formája, ilyen például egy üzleti ebéd. Az üzleti ebéd finoman egyensúlyoz egy könnyed beszélgetés és a komolyabb üzleti témák között, éppen ezért elengedhetetlenné vált ebben a rohanó világban. 

 

Üzleti ebéd – Protokollszabályok

 

Válasszunk olyan éttermet, ami mindkét fél számára könnyen megközelíthető, akár kocsival, akár tömegközlekedéssel. Az étterem elhelyezkedése mellett fontos szempont a környezet és a kinézet is. Ha ezeket a szempontokat nézzük, akkor a Gólvonal Bisztró ideális választás lehet mindenki számára, ugyanis a Groupama Arénában található, ráadásul saját parkolóval rendelkezik! Ha üzleti ebédet szervezel, minden esetben foglalj asztalt előre, így biztos, hogy nem lesz részünk kellemetlen meglepetésben, a foglalás során azt is elmondhatod, milyen asztalt szeretnél, ezzel biztosítathatod a szükséges nyugalmat a beszélgetéshez. Ha szeretnél asztalt foglalni nálunk, akkor kattints ide!

 

Üzleti ebéd – Az érkezés

 

Mindig a megbeszélt időpont előtt érkezz és az étterem előtt találkozz az ebédpartnereddel, vele együtt lépj be az étterembe. Az időre nagyon figyelj oda, késni nem illik, ez pedig nem csak az üzleti, de a magánéleti találkozókra is érvényes! Ha rajtad kívülálló okokból mégsem tudnál odaérni időben, akkor telefonálj, vagy értesítsd a felet üzenetben.  Az étterembe a legfiatalabb férfi lép be elsőként, és egészen addig tartja nyitva az ajtót, amíg a nők és az idősebb férfiak be nem mennek. Ezután becsukja az ajtót, és előre sietve megkeresni az asztalt. Belépve a férfiak leveszik a kalapjukat, sapkájukat, a kabátjukat csak azután, miután már lesegítették a hölgyekről. 

 

Üzleti ebéd – Az étkezés

 

Az egyik legfontosabb szabály, hogy soha ne fogyasszunk alkohol tartalmú italt üzleti ebéden! Az asztalra ne tegyünk se táskát, se esernyőt, semmilyen csomagot, ha szükséges laptop a megbeszéléshez, csak az asztal leszedése után, mondjuk a kávézás előtt vegyük elő. A pincért intéssel hívjuk, ne pedig csettintéssel, vagy sziszegéssel. Érdemes felkészülni az étlapból előre, így partnerünk számára is ajánlhatunk valami finomságot. Ételt, italt úgy érdemes választani, hogy az könnyen fogyasztható legyen és ne vonja el a figyelmet a társalgásról. 

 

Üzleti ebéd – Fizetés

 

Érdemes előre tisztázni a fizetést, hogy ne legyen félreértés a későbbiekben. Amennyiben mi hívtuk meg a másik felet, akkor egyértelműen nekünk kell állni az egész számlát. Ha viszont egyenrangú tárgyalásról van szó, akkor rendezhetjük külön-külön is a fogyasztást. Ne csak vendégünkkel, hanem az étterem személyzetével is legyünk figyelmesek. A remek kiszolgálásért 10 százalékos borravalóval mondjunk köszönetet, de ezt is tegyük diszkréten, nem nagyvonalú, hanem megmosolyogtató az, aki kérkedik a fizetéssel és a borravalóval. 

 

Üzleti ebéd - Távozás 

 

Ha távozunk az asztaltól, nem kell a helyére tolnunk a széket, mert így az asztalt könnyebben le tudják szedni. Az üzleti ebéd végeztével a férfiak öltözzenek fel először, majd segítsék fel a hölgyek kabátját. Távozáskor a nők mennek elől, a férfiak nyitnak ajtót és előreengedik őket. Amennyiben bármilyen vállalást, felajánlást tettünk az üzleti partnerünknek az ebéd során, azt minél hamarabb teljesítsük.

 
Szeretnétek egészséges ételeket fogyasztani a bisztróban?


LEGFRISSEBB HÍREK

Gólvonal Bisztró házassági évforduló

A házassági évforduló egy csodás nap, melyet illik megünnepelni. Mindegy hogy az első, vagy a 35-ik, mi tudunk egy méltó módot az ünneplére! 

Szilveszter? Akkor csakis a Gólvonal bisztró!

Bár még csak július közepén járunk, de sokan már most elkezdtek foglalni az év végére. A szilveszteri összejövetelre nem lehet elég korán elkezdeni felkészülni.

Eljegyzési ebéd a Gólvonal Bisztróban

Az eljegyzés két ember magánügye, attól függetlenül, hogy manapság már nem biztos, hogy ez a nagy esemény négyszemközt történik. Az eljegyzési ebéd is divatba jött, a legjobb helyszín pedig egyértelmű, hogy ez a hely számít annak Budapesten!

További hírek >
New York Café TripAdvisor